dakisolatie laten plaatsen

Gids voor ecologisch duurzame woningen

Isolatie Installatie

Het installeren van isolatie in een nieuwe woning of het toevoegen van isolatie aan een bestaande kan een aanzienlijk verschil maken voor het comfort en de energieprestaties van de woning, maar het is van vitaal belang dat de isolatie correct wordt aangebracht. Lees meer over dakisolatie.
  • U kunt tot 45% besparen op verwarming en koeling
  • U bent minder afhankelijk van verwarmings- en koelsystemen
  • Maak uw leefruimte comfortabeler

Kosten van plafondisolatie

Om een bestaande plafondspouw van 100 m2 met gemakkelijke toegang en geen obstructies te isoleren, kunt u voor standaard R4.1 glaswolisolatie bijna 850,00 betalen (voor de levering van isolatie zelf) en ongeveer 400 voor het daadwerkelijke installatiewerk.

Video afspelen

Installatietips

Om isolatie te installeren zonder de doeltreffendheid ervan in gevaar te brengen, moet u een aantal problemen overwegen: thermische overbrugging, dampschermen, ventilatie, luchtspleten en fysieke behandeling van de verschillende soorten isolatie.

Koudebruggen

Het bouwframe kan, vooral in koude klimaten, als een thermische brug fungeren, warmte geleiden en de anderszins effectieve isolatie omzeilen.

Dampschermen

Dampschermen zijn onder meer polytheenplaten, reflecterende folie, gipsplaat met folie en goed onderhouden waterbestendige geverfde oppervlakken.

Dakventilatie

Zelfs in koelere klimaten is een minimale hoeveelheid ventilatie wenselijk om opgehoopt vocht te laten ontsnappen.

Hiaten

Voorkom hiaten in alle soorten isolatie. Zelfs een kleine opening kan de isolatiewaarde aanzienlijk verminderen.

Getuigenissen

“..Isolatung woningen is tegenwoordig een must aangezien het het huis warmer houdt en ook het energieverbruik en de uitstoot van broeikasgassen worden verminderd. "
Michele van Middelkoop

Nieuwste Van Blog

Spray Foam Vs Fiberglass Insulation Options Guide

Spray schuim

Oude isolatie veilig verwijderen

U moet ervoor zorgen dat de isolatie die u verwijdert geen asbestsporen bevat. Dit is erg belangrijk als uw huis een product bevat dat is vervaardigd tussen 1930 en 1950. Probeer geen isolatie te verwijderen totdat u het zeker weet. Het wordt ten zeerste aanbevolen om een ​​testkit te kopen bij een bouwmarkt of contact op te nemen met een inspecteur. U moet ervoor zorgen dat alle monsters van de isolatie voor testdoeleinden naar een laboratorium worden gestuurd. Als er toevallig asbest aanwezig is, moet u een professional inhuren om de isolatie te verwijderen en ervoor te zorgen dat deze op de juiste manier wordt afgevoerd.

Om opgeblazen isolatie te verwijderen, moet u ervoor zorgen dat u een winkelvacuüm met een grote capaciteit heeft. U kunt ook gespecialiseerde HEPA-filterisolatieapparatuur huren bij een verhuurbedrijf. Omdat het los zit, heeft opgeblazen isolatie de neiging om rommelig en moeilijk te bevatten te zijn. Kleine deeltjes in de lucht van dit type isolatie kunnen ademhalingsproblemen veroorzaken. Zorg ervoor dat je ook de juiste beschermende kleding en een goed masker of gasmasker hebt voordat je begint. U wilt ook grote rollen plastic zeil en tape te gebruiken off gebieden van uw huis om deeltjes bevatten.

Isolatie

Welk type isolatie heb ik nodig?

Dit is eigenlijk een eeuwenoude vraag, de vraag welk type isolatie een huiseigenaar zou moeten gebruiken. Er zijn een paar dingen die we zeker weten als het gaat om isolatie, een daarvan is dat isolatie de temperatureuur van een huis acceptabel houdt, maar het zorgt er ook voor dat een huis energie kan besparen en daardoor kan besparen op de elektriciteits Als het gaat om isolatie, vooral in het geval van een woonhuis, zijn er twee hoofdtypen: sproeischuim en glasvezel.

Glasvezel – Dit type isolatie houdt luchtbellen vast en creëert een isolerend effect dat escaleert, waardoor de warmte-uitwisseling tussen oppervlakken wordt vertraagd.

Spuitschuim ¬– Dit is een polymeer dat uitzet tot bijna 100 keer het oorspronkelijke volume en vervolgens uithardt tot een vaste stof. Dit zorgt voor veel meer dekking en is meer een geautomatiseerd proces dan glasvezel.

Een blik op Spray Foam Insulation

Als een persoon schuimisolatie overweegt, hebben ze twee basiskeuzes om naar te kijken: Open cel en Gesloten cel.

Spray foam isolatie

Open celisolatie

Bij open cellen worden de cellen gebroken en zal lucht de gaten die ze achterlaten opvullen. In dat geval is het veel zachter en veel minder structureel geluid dan gesloten celisolatie. Hoewel dit misschien een beetje ineffectief klinkt, moet u bedenken dat het veel goedkoper is, en als u zich op een locatie bevindt waar geen grote druk op de muren wordt uitgeoefend, dan is het misschien volkomen acceptabel om ditol teit schit

Gesloten celisolatie

Open celisolatie is een beetje beperkt in isolatiebereik, maar gesloten celisolatie kan verschillende bereiken hebben. De maateenheid wordt onderzocht door de weging van een kubieke voet, en kan dan variëren tussen 0.4 pond en 0.5 pond. De R-waarde wordt gemeten met een factor 3.5 per inch, dus dit hangt uiteindelijk af van de dichtheid. In gesloten cellen kan de dichtheid oplopen tot 1.7 tot 2.0 lbs per kubieke voet, en een hogere dichtheid maakt meer gebruik mogelijk.

Belangrijke dingen om te overwegen vóór zolderisolatie

Zolderisolatie

De meeste huiseigenaren realiseren zich niet dat het inspecteren van hun zolder en ervoor zorgen dat deze in goede staat is, cruciaal is om een ​​verschil te maken in hun comfort en de energierekening. Studies tonen aan dat een goede zolderisolatie u kan helpen om ongeveer 20 tot 50 procent te besparen op uw verwarmingskosten. Daarnaast helpt het ook om de sneeuw sneller te smelten na een sneeuwstorm, waardoor de belasting op het dak wordt verminderd. Lees verder om te leren hoe u aan de slag kunt met het isoleren van uw zolder.

Dingen om te weten voordat u de zolder isoleert

1. Onderzoek de zolder

Houd bij het beoordelen van uw zolder rekening met de volgende aspecten:

Begrijp de omstandigheden van uw dakconstructie en de zolderruimte. Zijn de spanten en vlonders veilig? Is er sprake van verkleuring of open ruimtes?
Zoek naar vochtige of natte plekken die op vochtproblemen kunnen duiden. Als u er een vindt, onderzoek dan de oorzaak en verhelp het probem voordat u isolatie installeert. Zie je vlekken op de vloer of waterlijnen langs de muren?
Inspecteer de spanten en zorg ervoor dat ze niet doorhangen of beschadigd zijn. Probeer de aanraaktest, als de spanten een sponsachtig gevoel hebben, zijn ze aangetast door vocht. Deze toestand heeft invloed op de structurele integriteit van uw dak en is gevaarlijk als u deze niet bewaakt.

Onderzoek de zolder

2. Sluit de ruimte volledig af

Zorg er bij het onderzoeken van uw zolder voor dat deze luchtdicht is. Elimineer scheuren, gaten of andere openingen om de gewenste temperatuur te behouden. Schuimisolatie wordt vaak gebruikt voor luchtafdichting. Controleer ook uw zolder en dakventilatiesysteem om er zeker van te zijn dat er een zekere mate van isolatie op uw zolder is. Uw zolder moet een temperatureuur hebben die overeenkomt met buitentemperaturen plus of min vijf graden. Zorg ervoor dat je een functionerende binnenwelving hebt om frisse lucht naar de zolder te laten trekken om te helpen bij ventilatie.

3. Selecteer de juiste isolatie

Houd bij het kiezen van het isolatiemateriaal voor uw zolder rekening met de volgende factoren:

R-waarde: het is de beoordeling voor de hittebestendigheid van het materiaal. De vuistregel is dat hoe hoger de R-waarde, hoe beter de isolatie. Het kan ook variëren, afhankelijk van uw regio.
Beschikbare ruimte: effectieve isolatie hangt ook af van de hoeveelheid ruimte die elk type materiaal nodig heeft. Het helpt dus om de beschikbare ruimte voor isolatie te overwegen bij het kiezen van het type zolderisolatie.
Kosten: kies het type isolatie dat bij uw behoeften en uw budget past.

4. Andere belangrijke voorbereidende stappen voordat u isoleert

Houd u aan het volgende om ervoor te zorgen dat uw zolderisolatie jarenlang meegaat:

Daklekken repareren
Waterschade leidt vaak tot schimmelgroei en verpest de isolatie. Zoek naar tekenen van waterlekkage en zorg dat deze onmiddellijk worden verholpen.
Houd voldoende ruimte tussen isolatiematerialen en verlichtingsarmaturen
Vermijd brandgevaar door ten minste een ruimte van 3-5 inch rond alle armaturen te houden, zodat ze het isolatiemateriaal niet raken.
Leid alle ventilatieopeningen naar de buitenkant
Zorg ervoor dat er geen vochtige lucht in uw huis blijft hangen door deze naar buiten goed te ventileren.

Soorten zolderisolatie: een nuttige gids

Zolderisolatie

1. Glasvezel Batts

Verreweg het meest gekochte type zolderisolatiemateriaal is glasvezel, uiterst delicate glasvezels die bestaan ​​uit gerecycled materiaal en zand en er griezelig uitzien als suikerspin. De meest voorkomende vorm die glasvezelisolatie aanneemt, is in matten, grote opgerolde vellen die bij elkaar worden gehouden door een zelfklevende dampremmende laag zoals reflecterende foliedrager of papier.

2. Ingeblazen glasvezelisolatie

Glasvezel komt ook in de vorm van losse opvulling, kleine brokjes verpakt in grote zakken. Deze brokken worden geïnstalleerd dankzij een blaasmachine die de brokken verspreidt om de benodigde ruimtes in te vullen.

Hoewel de algemene perceptie uit een onderzoek uit 1990 was dat ingeblazen glasvezel de R-waarde verliest bij temperaturen onder 20 graden Fahrenheit, is dit sindsdien onjuist gebleken.

Ingeblazen glasvezelisolatie

3. Ingeblazen cellulose

Cellulose wordt gemaakt van stukjes krantenpapier die in zeer fijne stukjes worden versnipperd. Hoewel dit een heel eenvoudige en kosteneffectieve optie lijkt, wordt cellulose alleen op deze manier gepositioneerd vanwege de marketing in de loop van de jaren. Ingeblazen cellulose is waarschijnlijk de slechtste optie voor isolatie vanwege meer dan een paar redenen. Hier zijn een paar redenen waarom mensen denken dat cellulose een goede optie is (maar waarom dat niet zo is):

Kosteneffectiever – Ondanks dat het een hogere R-waarde heeft dan de meeste glasvezel, is cellulose over het algemeen aanzienlijk goedkoper. In het algemeen kost het inblazen van cellulose u tot 1 / 4e minder dan het inblazen van glasvezel. Ook al is cellulose een zeer kosteneffectieve optie, het is niet voor niets goedkoop …
Chemische behandeling – Blow-in cellulosefabrikanten adverteren graag dat omdat cellulose wordt behandeld met boorzuur, het de activiteit van knaagdieren en insoten z. Dit is gewoon niet waar. De effectiviteit van de hoeveelheid boorzuur in cellulose doet bijna niets om de activiteit van knaagdieren en insecten te voorkomen. Dit is opnieuw een daad van marketing en wordt al vele jaren door cellulosefabrikanten in de hoofden van klanten ingebracht.

4. Spray schuim

Als isolator gaat er niets boven spuitschuim. Het komt in twee varianten – open cel en gesloten cel – de laatste heeft een ongeëvenaarde R-waarde van 7! De vele duidelijke voordelen van het gebruik van sproeischuimisolatie zijn:

Luchtdichte afdichtingen die lang meegaan – Spuitschuim zet snel uit en houdt lucht vast in een gewelfde afdichting. En als het eenmaal op is, blijft het. Terwijl het meeste isolatiemateriaal eens in de tien jaar moet worden vervangen, kan schuim tientallen jaren topprestaties blijven leveren. Je kunt het in wezen instellen en vergeten.
Geen water toegestaan ​​- In aanwezigheid van vocht is schuim in feite anticellulose. Het is absoluut ondoordringbaar voor water.
De bouwschil uitbreiden – Schuim is uniek van alle andere isolatiematerialen omdat het, wanneer het op uw daklijn wordt gespoten, de capaciteit heeft om uw bouwschil uit te breiden, of de fysieke ruimte tussen deendeen deendeen deende gede den geden de gedeen gedeen deen ruimte.

Zeven veelvoorkomende soorten dakisolatie

Dakisolatie

Het specificeren van isolatie die de levensduur van een daksysteem verlengt, is essentieel, maar het is slechts één factor waarmee onderhouds- en technische managers rekening moeten houden. Wanneer managers een dakisolatie selecteren, moeten ze ook rekening houden met de thermische behoeften van het gebouw, voldoen aan de geldende energiecodes en een dakconstructie leveren die acceptabel is voor de verzekeringsmaatschappij van de faciliteit.

Om succesvol te kunnen presteren, moet isolatie een integraal onderdeel worden van de dakconstructie en moet het samenwerken met het membraan en het constructiedek. Verstandige isolatiekeuzes resulteren in succesvolle daksystemen die op lange termijn presteren, terwijl slechte keuzes nadelige gevolgen kunnen hebben voor de dakprestaties.

Isolatietypes

Er is een verscheidenheid aan stijve isolatietypes beschikbaar voor managers, waaronder houtvezel, perliet, polyisocyanuraat, geëxpandeerd of geëxtrudeerd polystyreen, cellulair glas en gipskarton.

Houtvezel is een organische isolatieplaat die bestaat uit hout, suikerriet of plantaardige vezels vermengd met vulstoffen en bindmiddelen. De isolatie kan met asfalt geïmpregneerd of met asfalt gecoat zijn om de vochtbestendigheid te verbeteren. Managers moeten rekening houden met ongecoate isolatie in toepassingen waar de geselecteerde dakbedekking niet compatibel is met asfaltgedragen coatings.

Perliet-isolatieplaat is samengesteld uit anorganisch, geëxpandeerd siliciumachtig vulkanisch glas – perliet – gecombineerd met organische vezels en bindmiddelen. Het bovenoppervlak van de isolatieplaat is voorzien van een asfaltcoating of een gepatenteerde coating die is samengesteld om de absorptie van lijm – asfalt – in de isolatie tijdens de dakmembraantoepassing te beperken.

Isolatie

Polyisocyanuraat is een isolerende kern van schuimrubber met gesloten cellen, ingeklemd tussen organische of anorganische viltbekleding, glasvezelmatbekleding of glasvezelversterkte aluminumfoliebekleding. Een chloorvrij blaasmiddel zet het schuimmateriaal uit, waardoor een gesloten celstructuur ontstaat die de isolatie een hoge thermische weerstand geeft. Luchtdiffusie in de celstructuur van de isolatie resulteert in een lichte vermindering van de thermische weerstand, maar de isolatie-efficiëntie blijft hoger dan bij andere stijve isolatie.

Isolatie van polystyreen wordt op twee manieren gemaakt: geëxpandeerd en geëxtrudeerd. Geëxpandeerd polystyreen bestaat uit het polystyreenpolymeer geïmpregneerd met een schuimmiddel. Het materiaal zet uit wanneer het wordt blootgesteld aan hitte en wordt gevormd tot een uniform, isolerend materiaal met gesloten cellen. Geëxpandeerd polystyreen is verkrijgbaar in dichtheden van 0.70-3 pond per kubieke voet (pcf). De meeste dakbedekkingsfabrikanten hebben een minimale dichtheid van 1.25 pcf nodig.

Geëxtrudeerd polystyreen bestaat uit een gemengd polystyreenpolymeer dat wordt verwarmd en door een extrusieproces wordt geleid. Het materiaal wordt blootgesteld aan atmosferische omstandigheden, waardoor het uitzet en de gesloten celstructuur creëert. Geëxtrudeerd polystyreen is verkrijgbaar in dichtheden van 1.3-2.2 pcf.

Cellulaire glasisolatie is samengesteld uit gebroken glas gecombineerd met een schuimmiddel. De componenten worden gemengd, in een mal geplaatst en verwarmd, waardoor het glas smelt en het schuimmiddel wordt afgebroken. Dit proces zorgt ervoor dat het mengsel uitzet en uniforme, verbonden gesloten cellen creëert om het isolatiemateriaal te vormen.

Gipsplaat is een niet-structureel, onbrandbaar, waterbestendig, behandeld gipskernpaneel. De plaat is aan één zijde verkrijgbaar met een gepatenteerde, niet-asfaltlaag om de hechting van het dakmembraan te verbeteren. Gipsplaten worden doorgaans gebruikt als afdekplaat over schuimplastic isolaties, als thermische barrière over een stalen dek of als dampvertragend substraat.